Coccidiose

Auteur: José Kramer

Coccidiose is iets wat over het algemeen makkelijk te bestrijden is, zolang je er maar op tijd bij bent. Om die reden is het aan te raden om ervoor zorg te dragen dat je ten alle tijde een fles ‘Baycox‘ in de koelkast hebt staan. Het komt namelijk op snel handelen aan en dan is het leed zó verholpen. Maar wanneer je nog op zoek moet gaan naar Baycox, kan het zomaar ineens te laat zijn.

Coccidiose-verschijnselen in het beginstadium
Wanneer kuikens suffig overkomen en ze regelmatig met hun snavel in de lucht staan en het lijkt of er veel speeksel in de bek zit, dan hebben ze volgens mij last van coccidiose. Zet de kuikens direct ( de hele groep ) op Baycox en zorg dat je de kuikentjes met de verschijnselen ook rechtstreeks wat in de bek spuit.

Baycox 2,5%
1 cc op 1 liter drinkwater. Even doorroeren en in het drinkemmertje doen.
Elke dag verversen. 5 dagen lang achter elkaar herhalen.

Coccidiose in een vergevorderd stadium bij volwassen kippen
Wanneer de coccidiose in een vergevorderd stadium is, is er vrijwel niks meer aan te doen om te voorkomen dat de kip sterft.
De kip is erg futloos en er hangt een zéér penetrante lucht. De ontlasting is kerrie-geel en de lucht ondraaglijk. De kip valt zeer veel af en verliest alle kracht in het lijf.