Ontstaan van de website

This Page in Englisch

Auteur: José Kramer

In 2004 is José Kramer een website gestart over Orpingtons omdat de informatie die er te vinden was zo minimaal was, dat er ook echt behoefte aan was. De websites waren destijds ‘orpingtonkriel.nl’ en ‘orpington.nl’. In 2009 is er een vereniging opgericht genaamd ‘European Orpington Club’ met als doel ‘vele handen maken licht werk’. 

Helaas bleek echter al het werk nog steeds volledig op José Kramer aan te komen, d.w.z. het bijhouden van de internationale fokkerslijst, het beantwoorden van mails en telefoontjes, het bijhouden van de website, het vertalen van de Multi-language-site, de administratie, etc. etc. De website van 2012 had een website moeten worden met tal van functies die te vergelijken zijn met Facebook, wat toen net in opmars kwam…

De site is nog in archief terug te vinden via web.archive.org (klik op het plaatje) :

Om die reden is besloten om de vereniging op te heffen, alle multilanguage-functies te verwijderen en de site op hold te zetten en verder te gaan met Facebook. De Facebookgroep werd een groot succes.

Echter moest José door gezondheidsproblemen en privé-omstandigheden besluiten dat het beter zou zijn om het stokje aan iemand anders te geven. Na een oproep op Facebook kwam er een aanbod wat José niet kon afslaan. De persoon zou zowel de groep als de website overnemen en zou hem alleen maar mooier gaan maken, professioneler. In het volste vertrouwen heeft José ( medio 2016 ) de Facebookgroep alsook haar website orpington.nl overgedragen aan die persoon. 

Medio Februari 2017 komt José (door klachten van derden )  erachter dat er niets meer over is van haar website orpington.nl maar ook dat de Facebookgroep absoluut niet meer is wat hij geweest is. Na gesprekken met een aantal leden besluit José de website opnieuw te gaan opbouwen en met de hulp van de vaste kern-leden een nieuwe Facebookgroep te starten, welke per 25-2-2017 de lucht is ingegaan!

Binnen 2 uur bedroeg het aantal leden al 650 stuks! 

Vanaf 25-2-2017 begint zowel de website als de Facebookgroep van de voormalige European Orpington Club aan een nieuw leven!

Bent u ook bereid een bijdrage te leveren aan het werk wat hier allemaal bij komt kijken? Op financieel gebied kan er gedoneerd worden via Paypal via deze button ( €5 ): 

Wilt u graag op een andere manier uw steentje bijdragen? Neem dan contact op met één van de beheerders van onze Facebookgroep!

Klik op de button om naar onze groep te gaan: